Persoonlijke video marketing in de horeca en je restaurant
17 januari 2022 

Persoonlijke video marketing in de horeca en je restaurant

Opvallen in de horeca en je restaurant met persoonlijke video marketing

Wil je echt opvallen en het anders aanpakken? Geen standaard email sturen? Ga dan aan de slag met persoonlijke video marketing en integreer het sturen van persoonlijke video’s in jouw restaurant en horeca strategie. Een video is binnen een minuutje geschoten, super persoonlijk en bijna niemand maakt er gebruik van. Hier is nu een uitstekende video marketing tool voor op de markt en geeft jouw organisatie letterlijk een gezicht en brengt het persoonlijke contact terug.

7 voordelen van het sturen van persoonlijke video marketing

 1. Creëer een unieke klant/gast beleving
 2. Onderscheid je van je concurrenten
 3. Vergroot het vertrouwen
 4. Je boodschap wordt beter onthouden
 5. Verhoog je online review score
 6. Gemakkelijk te koppelen aan je mailsoftware
 7. De open-rate is hoger

 Creëer een unieke klantbeleving

Hoe bijzonder zal het zijn als jij als horeca onderneming je klanten vooraf welkom kunt heten of na afloop kunt bedanken voor hun komst of bestelling. En het neemt maar een half minuutje per video in beslag, maar maakt een grote impact op je gastvrijheid naar je gasten toe.

Reacties van gasten die een persoonlijke video ontvangen van een restaurant

Onderscheid je van je concurrenten

Deze strategie is nog volledig nieuw. Met het schieten van persoonlijke video's kun jij je met een paar minuten per dag ontzettend onderscheiden van je concurrenten. Je valt op, het is uniek en daarom spring jij er bovenuit.

Vergroot het vertrouwen

Zoals een oud gezegde zegt: één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een video wekt vertrouwen op, omdat ze je horen spreken en zien bewegen. Dit geeft precies het beeld weer, waardoor ze binnen een paar seconde weten of ze een klik met je hebben.

Je boodschap wordt beter onthouden

Het is nieuw, uniek en bijzonder. Drie ingrediënten om op te vallen tussen alle online prikkels die men dagelijks krijgt. Een video boodschap krijgt meer lading en de ontvanger heeft tijdens het bekijken even 100% aandacht voor de video.

Verhoog je online review score

Een bezoeker die na afloop een persoonlijke video ontvangt waarin je ze bedankt en vraagt of alles naar wens was geeft voldoening. Bijzondere persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat de ontvanger eerder bereid is om een tegenprestatie te doen. Al helemaal als er een simpele call-to-action knop is geplaatst onder de video die naar de review pagina leidt. Letterlijk met één druk op de knop kunnen ze een review achter laten. Op deze manier ontvang je niet alleen meer online reviews, maar ook betere scores.

Gemakkelijk te koppelen aan je mailsoftware

Je marketingstrategie moet opvallen en tegelijkertijd niet te veel tijd kosten. Anders is je tactiek niet blijvend uit te voeren. Gelukkig is Bonjoro gemakkelijk te koppelen aan Mailsoftware Mailblue en via Mailblue kan je in de automatisering de video opdrachten automatisch doorsturen. (Lees onderaan het artikel meer informatie over deze strategie)

De openrate is hoger

De ontvanger krijgt ontzettend veel emails binnen per dag. Een video in de mail valt meteen op. De openrate gaat omhoog omdat men dit niet dagelijks ontvangt en nieuwsgierig is naar de boodschap. Een stuk tekst is meteen leesbaar, maar een video moet afgespeeld worden.

Ontwerp je video marketing naar de stijl van je restaurant of horeca zaak.

7 boodschappen die jij meegeeft tijdens persoonlijke video marketing in jouw horecazaak

Welkom heten

 1. Bedanken voor een online tafel reservering
 2. Bedanken voor een online bestelling

Na afloop

 1. Bedanken voor hun bezoek + vragen om een online review
 2. Bedanken voor hun bezoek + aangeven dat als ze binnen X dagen weer komen ze %korting krijgen

Specials

 1. Promoten voor een kortingsactie
 2. Promoten voor een evenement

Welke video call-to-action geef je mee via welk promotie kanaal 

1. Online reserveringen

Bedanken voor de reservering en informatie geven over je menukaart/dagmenu/aanbieding

2. Online bestelling 

Bedanken voor hun bestelling + review vragen

3. Na afloop bezoek aan de horecazaak

Bedanken voor hun komst en vragen of ze een online review achter willen laten.

4. Nieuwe leads via advertenties

Welkom heten, zaak laten zien, trigger korting geven om langs te komen

5. Nieuwe leads via flyeractie

Welkom heten, zaak laten zien, trigger korting geven om langs te komen

6. Promoten voor een evenement

Voor een belangrijk evenement kun je natuurlijk via elke binnenkomende lead je evenement promoten. Bedank ze eerst voor hun komst/bestelling of aanmelding winactie en promoot daarna je evenement met meer informatie via de call-to-action button

7. Promoten voor een kortingsactie

Is er een belangrijke kortingsactie op komst? Sluit net als een evenement promotie af met meer informatie over de kortingsactie.

Als horecazaak hoef je natuurlijk niet alle kanalen in te zetten. Kies twee of drie kanalen om leads te verzamelen en start via deze leads met persoonlijke video marketing.

Na het downloaden van het e-book "De 7 bouwstenen voor meer klanten in je horecazaak" heb je als het goed is van mij ook een persoonlijke video ontvangen. Wat vond je daarvan?

 Vanuit de Horeca Marketing Academy helpen we je graag om te kijken hoe we deze strategie het beste kunnen implementeren. Plan je dan een strategiegesprek in?


Plan een gratis strategiegesprek in >>


Andere blog artikelen die bij dit bericht horen:


 

Reactie plaatsen