7 tips. Zo zet je je social media juist in voor je restaurant of horecazaak
01 februari 2022 

7 tips. Zo zet je je social media juist in voor je restaurant of horecazaak

Social media voor je restaurant of horecazaak. Hoe kom je nou tot een goede strategie....Hoe begin je? Hoe zorg je ervoor dat het niet verwatert en hoe kan je er voor zorgen dat social media zorgt voor extra omzet, zonder hier de hele dag mee bezig te zijn? Belangrijke vragen, maar deze zijn goed te tackelen met 7 tips 

Tip 1: Maak een social media marketingplan

Maak een social media plan. Hou een brainstormsessie. Overleg met je collega's wat voor berichten er allemaal geplaatst kunnen worden. Schrijf alles op en werk het uit. Hou rekening met onderstaande tips en zet alles op een rijtje.

Plan vooraf alles in, zodat je niet op de dag zelf moet bedenken welke berichten je online gaat plaatsen...

Tip 2: Wees consistent

Zorg ervoor dat je consistent bent. De meest succesvolle social media kanalen zijn kanalen waar over nagedacht is. Bepaal hoe vaak je wil plaatsen. Bedenk je eigen stijl en maak het herkenbaar.  Zorg dat je ten alle tijde regelmatig berichten post!

Tip 3: Plan vooruit

Een van de succesvolste manieren om consistent te zijn, is om je berichten vooruit in te plannen. Hiervoor zijn verschillende websites en apps voor beschikbaar. Plan bijvoorbeeld één keer per maand je content en berichten in en je hoeft er de hele maand niet meer naar te kijken. De berichten worden automatisch gepost en je staat zonder zorgen op de vloer.

Professionele social media templates maak je in een handomdraai

Tip 4: Wees creatief en plaats verschillende soorten content.

Wissel foto's af met bewegend beeld. Denk aan een time-lapse video, een .GIF, animatie foto of video en vergeet de nieuwe reels niet van Instagram en Tiktok. Maak berichten die reacties uitlokken. Verzin quotes, maak A/B of 'Poll' vragen of stel open vragen en vraag om reacties in je antwoord. En vergeet uiteraard niet te reageren op alle reacties. Zo kun je gemakkelijk in gesprek raken en een band opbouwen met je volgers!

Tip 5: Zorg voor entertainment

Plaats niet alleen berichten waarin je iets komt 'halen' bij je volgers. Dat zijn berichten over bijvoorbeeld kortingsacties, weekmenu's of andere specials. Zorg ervoor dat je entertaint. Deel informatie met humor. Maak bijvoorbeeld een video hoe een gerecht wordt gemaakt of hoe een cocktail shaker te werk gaat..


Tip 6: Zorg dat je social media er professioneel uitziet

Je hebt geen designer nodig om je berichten er professioneel uit te laten zien met een goede huisstijl. Dit kan je tegenwoordig gemakkelijk zelf doen in Canva. Klik hier om een account aan te maken. Met Canva kan je zelf super makkelijk een toffe huisstijl maken met graphics, animaties, afbeeldingen, vormen, kleuren en teksten. Je kunt zelf video's in de berichten toevoegen. Klik hier om aan de slag te gaan met Canva >>

Tip 7: Maak gebruik van #hashtags.

Hashtags zorgen voor een groter bereik. Zorg dus dat je relevante hashtags plaatst. Voorbeelden voor bijvoorbeeld een restaurant in Amsterdam. 

#Amsterdam #restaurant #Uiteteninamsterdam #restaurantamsterdam #Besterestaurantamsterdam #food #Amsterdamfood #lunch #diner #FoodAmsterdam #DrinksAmsterdam 

Leer je social media strategie als een huis neer te zetten met deze stappen

Wil je bovenstaande tips direct in de praktijk kunnen uitvoeren? Ga aan de slag met de Horeca social media cursus. Je leert de 7 tips direct in de praktijk te brengen en op deze manier bespaar je ontzettend veel tijd, staat je social media kanaal als een huis en haal meer omzet binnen. Bekijk onderstaande introductie video van de cursus.


Meer weten over de cursus? Bekijk de inhoud hier en claim de aanbieding die binnen één uur verloopt >>


Reactie plaatsen