Hoe maak ik een social media strategie en marketingplan voor mijn restaurant en horecazaak met de beste ideeën
22 januari 2022 

Hoe maak ik een social media strategie en marketingplan voor mijn restaurant en horecazaak met de beste ideeën

Social media is niet meer weg te denken voor je restaurant, cafe of horecazaak. De een vindt het verschrikkelijk en voor de andere ondernemer is het een verrijking. Hoe zorg je nou voor een goede social media strategie. Hoe maak je nou een goed marketing plan. Lees verder om je op weg te helpen met een aantal goede tips en ideeën.

Maak een social media marketingplan

Doorloop de volgende stappen:

 • Beslis op welke social media kanalen je doelgroep actief is.
 • Bedenk wat je allemaal zou kunnen plaatsen op social media.
 • Plan vooruit. Maak een schema
 • Zorg ervoor dat je social media posts er goed uitzien.
 • Zoek een tool waarmee je kunt automatiseren

Op welke social media kanalen moet je actief zijn met je horecazaak

Er zijn ontzettend veel kanalen. Begon het met Facebook, toen Instagram en tegenwoordig is er ook nog TikTok. Kies wat voor jou het beste voelt en waar je doelgroep op actief is. Beter één kanaal goed vullen dan actief zijn op alle social media kanalen maar het niet goed bijhouden. Momenteel zijn een combinatie van Facebook en Instagram de meest gekozen kanalen. Je zou je content ook op beide kunnen plaatsen, zodat je er bijna geen extra werk aan hebt.

Wat voor berichten kan je allemaal plaatsen op social media.

Wees creatief en denk out of the box. Zorg voor afwisselende content met foto's en video's. Bedenk leuke vragen, stellingen en quotes. Ga je voor vlees of vis, is het patat of friet? Lok reacties uit, zodat je volgers reageren. Maak een foto van een tafel vol lekkers en zet erbij: 'Tag met welke persoon jij deze tafel leeg zou eten' . Wissel je boodschap af. Je hoeft niet altijd een bericht te plaatsen waar je iets wil halen bij je volgers. De ene keer plaats je een kortingsactie en de andere keer ga je puur voor leuke content.

Geen inspiratie? Klik hier voor de horeca social media inhaak kalender van 2022 >>

Creëer verschillende berichten voor je social media. Wissel af met video's en afbeeldingen

Plan vooruit. Maak een schema

Nadat je hebt bedacht wat je allemaal zou kunnen plaatsen, maak je hier een overzichtelijk schema van. Maak een week en maand kalender. Zorg dat je elke week minimaal twee a drie berichten plaatst en dat de berichten niet teveel op elkaar lijken.

Hoe maak je mooie, professionele en creatieve social media berichten.

Heb je geen technische kennis? Dat is in deze tijd geen probleem. Je hebt geen dure designers en ontwerpers meer nodig om mooie designs en social media berichten te kunnen maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met Canva. Canva is DE website om zelf super simpel mooie berichten te maken voor jouw social media kanalen, website en flyers, posters en visitekaartjes.

Klik hier om aan de slag te gaan met Canva >>
Je hebt een gratis account, maar je kan het beste met de betaalde versie aan de slag. Kosten? Minder dan €12,- per maand en dat is je geld meer dan waard!

Automatiseer je social media berichten met een marketing tool

Er zijn tegenwoordig meerdere tools online beschikbaar waarbij je je vooraf gemaakte berichten kunt inplannen. Plan een week, maand of misschien wel een kwartaal vooruit. Als je alles in één keer voor een langere periode vooruit inplant ben je minder lang bezig en zorg je ervoor dat je je aan je social media strategie houdt. Indien je dit niet doet, blijkt in de praktijk dat je social media kanaal al snel wordt vergeten en je aan het einde van de dag denkt: 'Oh nee, ik moet nog wat plaatsen' Of je plaats dan niks meer, of je bedenkt ter plekke iets, reactief en zonder goede gedachte erachter.

Plan je social media bericht vooruit in met een tool, zodat je je aan je marketing strategie houdt.

Social media cursus voor je restaurant of horecazaak

Wil je geen social media zorgen meer hebben? Wil jij geen dure social media agency inhuren voor een paar honderd euro per maand? Wil je zelf leren hoe je heel gemakkelijk bovenstaande strategie kunt implementeren? Ga dan aan de slag met de horeca social media cursus van onze academy. De cursus:

 • Je krijgt de horeca social media inhaak kalender van 2022.
 • Je krijgt de beschikking over meer dan 300 templates waar je je social media kanaal mee kunt vullen
  • Open vragen [75]
  • A/B vragen [52]
  • Quotes [52]
  • Inhaak template dagen [125]
  • Teksten voor de inhaak dagen
 • Je leert zelf templates maken en je leert bovenstaande templates bewerken indien je dat graag wil.
 • Je leert je social media vooruit in te plannen met een goede social media tool.

Claim nu de cursus van €197,- voor €47,- >>

VIDEO social media cursus


Een complete cursus, waarin je de beschikking krijgt over meer dan 300 posts en je leert hoe je deze vooruit kunt inplannen. Dit bespaard ontzettend veel tijd. Ik laat je inzien dat je dus helemaal geen dure externen hoeft in te huren om je social media kanaal te laten beheren.

Aan de slag met de cursus en templates  >>


Reactie plaatsen